Joutsenen laulu
Haastattelija; Callie Evans, Simagazines
Haastateltava; Airii, Joutsenen laulu

Mistä Joutsenen laulu sai alkunsa?
Tein vain yli-opistoon nuoren naisenalun, jolle keksin menneisyyden. Siitä lähdin suunnittelemaan kunnon tarinaa. Lopulta aloin räpsiä kuvia ja kirjoittamaan tarinaa simsiin. Sitten halusin ilmaista kätteni työtä täällä netissä. Eli niin, yksinkertainen alku, eikö vain?


Mikä idea on tarinan pohjalla?
Itse asiassa en itsekään tiedä - improvisointi on lempipuuhaani. Halusin vain tehdä tarinan tytöstä, joka hengeltään kuuluu kapinoivien katu-uskovien joukkoon, mutta tyytyy jäämään kiltin elkelitytön rooliin.

Miten nimi Joutsenen laulu, liittyy tarinaan?
Vastaukseni on jälleen epämääräinen. Varsinaisesti se ei mitenkään koske tarinaa, mutta nimi on tarkkaan harkittu. Rakastuin vain siihen nimeen, en voi silel mitään. Kaipa se liittyy tarinaan tyylillä "Amanda on joutsen, laulu on hänen tarinansa".

Kuka on lempihahmosi?
Ehdottomasti Amanda! Hän on niin päättäväinen, mutta kykenemätön, että hän alkaa muistuttaa jopa minua!

Mistä hahmosta et pidä?
Jerestä, eli Jepasta. Hän on vain kuvottava. Toinen hahmo, mistä en pidä, on Eliissa, jota ei ole edes hahmoesittelyssä vielä. Hän on kuvottavampi kuin Jere, joka on harvinaista :D

Lavastatko koko tarinan läpi?
En, en todellakaan. Pelaan Amandalla yli-opiston läpi, otan vain kuvia matkan varrella. Toki saatan joitain asioita lavastaa ja kertoa toisin sen, mikä oikeastaan onkaan tapahtunut. Suurimman osan "oikeasta" Amandan elämästä jätän tietenkin kertomatta.

Kuinka pitkälle jatkat tarinaa?
Niin kauan, kunnes en kerta kaikkiaan jaksa, tai viimeistään siihen, kun Amanda häipyy yli-opistolta. Saattaa olla, että sen jälkeen, kun Amanda saa yli-opiston suoritettua, jatkan tarinaa, mutta en Amandan kannalta. Tuolloin pää-henkilöksi valitsisin aivan erin simin!

Saanko kysellä hieman "koneen ulkopuolisesta" yksityiselämästäsi? Mitä teet vapaa-aikanasi?
Saa toki kysellä. Vapaa-aikanani piirtelen sarjakuvia. Rakastan niiden piirtämistä. Tietenkin jätän aikaa myös haaveilulle. Omasta mielestäni haaveilu on aikaa vievä, mutta myös paljon antava "harrastus". Haaveilu on "rankkaa", mutta mielestäni jokaisen ihmisen pitäisi välillä edes haaveilla, niin hullulta kun se kuulostaakin.